Sérum amiloid A

Katerangan pondok:


Rincian produk

Tag produk

Karakteristik Produk konci

KitNabdi:Joinstar Serum Amyloid A Kit Detéksi

Métode:fluoresensi garing immunoassay kuantitatif

Rentang pangukuran:5.0mg/L ~ 200.0mg/L

Waktu inkubasi:5 mnt

Scukup:Sérum manusa, plasma (EDTA sareng Sodium citrate anticoagulant) sareng sakabeh getih (EDTA and Sodium citrate anticoagulant)

Rentang rujukan:<10,0 mg/L

Panyimpenan sareng Stabilitas:

Panyangga deteksi stabil salami 12 bulan dina suhu 2°C ~ 8°C.

Alat Uji Disegelisstabil pikeun 12 bulan dina 4 ° C30°C.

Bubuka

Sérum amyloid A dihasilkeun dina ati sarta pohara dilestarikan di sakuliah spésiés. Éta fungsina salaku protéin radang sareng imunomodulator, nyababkeun sékrési sitokin radang, kemotaksis neutrofil sareng sél mast sareng modulates réspon imun.

Éta mangrupikeun protéin kronotropik akut anu kalebet kelas hétérogén kulawarga apolipoprotein sareng aya dina jumlah renik dina getih manusa anu séhat.

Dina réspon fase akut nalika peradangan, dirangsang ku IL-1, IL-6 sareng TNF, SAA tiasa ningkat kana 10-1000 kali nilai normal.

SAA tiasa didéteksi dina 3-6 jam saatos inféksi sareng satengah hirup pondok 50 mnt. Éta langkung sénsitip tibatan CRP, sareng kombinasi dua spidol ieu tiasa nyayogikeun diferensiasi peradangan sareng inféksi anu langkung saé.

Dina fase akut inféksi virus, SAA naék, biasana 10-100 ng/mL. kumaha oge, dina fase akut inféksi baktéri, SAA geus elevated ka extent gede ti dina inféksi viral, malah nepi ka 100-1000mg/L.

Aplikasi klinis

 Biomarker getih awal pikeun tatu sareng peradangan jaringan

♦ Serum amyloid A (SAA) mangrupa biomarker getih awal jeung sénsitip pikeun tatu jaringan sarta peradangan sarta geus dituduhkeun dina loba kasakit radang.

♦ Tingkat SAA anu sirkulasi dina getih dipikanyaho ngaronjat sacara drastis dina respon kana karuksakan atawa peradangan jaringan, ngagolongkeunana salaku protéin fase akut.

♦ Konsentrasi SAA anu ngiderkeun tiasa ningkat nepi ka 1000 kali lipat saatos peradangan, inféksi, tatu jaringan sareng nekrosis sél sareng turun gancang saatos pulih.

Diagnosis diferensial inféksi baktéri atanapi virus

♦ Tingkat SAA konsistén leuwih luhur ti 10mg/L tapi leuwih handap ti 100mg/L, nunjukkeun yén inféksi viral leuwih gampang.

♦ Tingkat SAA konsistén leuwih luhur ti 100mg/L kacida nunjukkeun fase akut inféksi baktéri.

 Ngawaskeun kamajuan panyakit tepa

SAA tiasa dianggo salaku faktor mandiri pikeun ngira-ngira parahna baktéri, virus sareng panyakit tepa anu sanés sareng peradangan, biasana tingkat anu langkung ageung ti 500 mg / L nunjukkeun kaayaan anu serius.

 Deteksi kombinasi SAA sareng CRP

Tingkat SAA ningkat dina inféksi virus sareng baktéri sareng langkung peka kana rangsangan radang anu hampang tibatan CRP. Ku alatan éta,  kombinasi SAA jeung CRP bisa méré informasi leuwih lengkep ka dokter.

 Evaluasi prognostik peradangan

Konsentrasi SAA gancang turun saatos résolusi peradangan, ngajantenkeun pangukuran SAA janten alat anu mangpaat pikeun ngawaskeun inflamasi dina hiji individu.


  • saméméhna:
  • Teras:


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Ninggalkeun Pesen Anjeun