β2-mikroglobulina (β2-MG)

Përshkrim i shkurtër:


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Karakteristikat kryesore të produktit

Kompleti Emri: β2-Kit për zbulimin e mikroglobulinës

Metoda:Imunoterapia sasiore e thatë me fluoreshencë

Gama e matjes së analizës:

Plazma dhe serumi: 0.40 mg/L~20.00 mg/L

Urina:0.15mg/L~8.00mg/L

Koha e inkubacionit:10 minuta

Stë bollshme: Serumi i njeriut, plazma (antikoagulant EDTA), urina

Gama e referencës: 

 Plazma dhe serumi: 1.00mg/L~3.00mg/L

Urina≤0.30mg/L

Ruajtja dhe Stabiliteti:

Buferi i zbulimit është i qëndrueshëm për 12 muaj në 2°~8°C.

Pajisja testuese e mbyllur është e qëndrueshme për 12 muaj në 2°C ~ 30°C. 

Prezantimi

β2-mikroglobulina (β2-MG) është një globulinë e vogël molekulare e prodhuar nga limfocitet, trombocitet dhe leukocitet polimorfonukleare me një peshë molekulare prej 11,800.
Është zinxhiri β (zinxhiri i lehtë) i antigjenit limfocitar njerëzor (HLA) në sipërfaqen e qelizës. . Gjendet gjerësisht në nivele shumë të ulëta në plazmë, urinë, lëngun cerebrospinal, pështymë.
Tek njerëzit e shëndetshëm, shpejtësia e sintezës dhe sasia e çlirimit të β2-MG nga membrana qelizore janë konstante. β2-MG mund të filtrohet lirshëm nga glomeruli, dhe 99.9% e β2-MG të filtruar riabsorbohen dhe degradohen nga tubulat renale proksimale.
Në kushtet kur funksioni i glomerulit ose i tubulit renal është i ndryshuar, niveli i β2-MG në gjak ose urinë gjithashtu do të ndryshojë.
Niveli i β2-MG në serum mund të pasqyrojë funksionin e filtrimit të glomerulusit dhe kështu niveli i β2-MG në urinë është një shënues për diagnozën e dëmtimit të tubulave proksimale renale.

Konsensusi dhe Udhëzimet

Udhëzues i praktikës klinike KDIGO mbi sëmundjet glomerulare (2020)》

Matja e ekskretimit fraksional urinar të IgG, β-2 mikroglobulinës, proteinës lidhëse të retinolit ose makroglobulinës α-1 mund të ketë dobi klinike dhe prognostike në sëmundje specifike, si nefropatia membranore dhe glomeruloskleroza segmentale fokale.

Udhëzues i praktikës klinike KDIGO për dëmtimin akut të veshkave (2012)》

Së pari, pavarësisht nëse u zhvillua dëmtimi akut i veshkave (AKI), të gjithë subjektet kishin prova të hershme të mosfunksionimit tubular dhe stresit, të treguar nga β2-mikroglobulinuria e hershme. 

 

Aplikimet Klinike

Vlerësimi i funksionit të filtrimit glomerular

Arsyeja kryesore e rritjes së β2-MG në gjak dhe e β2-MG normale në urinë mund të jetë ulja e funksionit të filtrimit glomerular, e cila zakonisht është në nefritin akut dhe kronik dhe insuficiencën renale,  etj.

Vlerësimi i reabsorbimit tubular renale

Niveli i β2-MG në gjak është normal, por rritja në urinë është kryesisht për shkak të reabsorbimit tubular renal të dëmtuar dukshëm, i cili gjendet në funksionin kongjenital të funksionit të tubulave proksimale renale, sindromën Fanconi, helmim kronik me kadmium, sëmundjen Wilson, refuzimin e transplantit të veshkave, etj.

 Sëmundje të tjera

Nivelet e ngritura të β2-MG mund të shihen gjithashtu në kanceret që përfshijnë qelizat e bardha të gjakut, por është veçanërisht domethënëse te njerëzit e sapodiagnostikuar me mielomë të shumëfishtë. 


  • E mëparshme:
  • Tjetër:


  • E mëparshme:
  • Tjetër:

  • Lini Mesazhin Tuaj